Joep Schyns

Joep Schyns

adviseur beleids- en gedragsonderzoek

Door middel van onderzoek en advies over verkeersveiligheid en duurzame mobiliteit draag ik bij aan een veiliger en duurzamer Nederland.

Vanuit een intrinsieke motivatie om de verkeersveiligheid te verbeteren maakte ik in 2022 de overstap van wetenschapper en docent ‘multidisciplinair waterbeheer’ aan Universiteit Twente naar adviseur bij Goudappel. Juist die academische ervaring is nu de kracht van mijn advies. Ik werk onderzoeksmatig en ken de kracht (en zwaktes) van modellen en grote hoeveelheden data voor beleidsgericht advies.

Ook ben ik een systeemdenker. Om bepaalde beleidsdoelen na te streven moet je verbanden tussen maatregelen en hun effecten in een groter geheel begrijpen en beïnvloeden. Dat is systeemdenken; de kern van multidisciplinair waterbeheer, maar ook essentieel voor mobiliteitsopgaven zoals  verkeersveiligheid en klimaatadaptatie.

Voor tal van verkeersveiligheidsvraagstukken ben je bij mij aan het juiste adres, van strategisch advies en gedragskundige analyses tot het analyseren van verkeersveiligheidscijfers. Ook voor vragen over het monitoren van verduurzamingsmaatregelen in de Regionale Mobiliteitsprogramma’s kun je bij mij terecht.

Met veel plezier zet ik mijn verbeeldingskracht en vaardigheden bij Goudappel in om tot holistische en sterk onderbouwde adviezen te komen. Altijd met een concreet doel voor ogen: samen de mobiliteit in Nederland veiliger én duurzamer maken.

Benieuwd wat ik voor u kan betekenen?

Neem contact op met Joep