Kennissessie: hoe draagt mobiliteitsbeleid bij aan klimaatdoelen?

Mobiliteit is goed voor een kwart van de CO2-uitstoot in Nederland en kan daarmee een grote rol spelen in het behalen van de klimaatdoelen. Het is daarom essentieel dat onze sector een steentje bijdraagt. Er zijn veel soorten projecten waarin wij werken aan duurzame oplossingen om de toekomstige leefomgeving leefbaar, gezond en veilig te maken. Maar hoe monitoren we de effecten van de oplossingen die we bedenken?

Afbeelding kennissessie 6 juni_website.png

Direct aanmelden?

Klik hier

Donderdagmiddag 6 juni kennissessie speciaal voor Goudappel-relaties 

Vanuit Goudappel hebben we diverse tools om de klimaateffecten van mobiliteitsmaatregelen inzichtelijk te maken. We vertellen hier graag meer over maar willen de interactieve middag vooral inzetten om met elkaar kennis, ervaring en uitdagingen uit te wisselen voor een meetbaar, effectief en duurzaam mobiliteitsbeleid. Door de kennissessie voor een kleine groep experts te faciliteren, is er voldoende tijd om het gesprek aan te gaan.  

Scope 

De sessie ‘Monitoren en evalueren klimaateffecten’ laat zien welke tools en modellen beschikbaar zijn om beleidsmaatregelen door te rekenen, te monitoren en te evalueren en de daarbij behorende klimaateffecten inzichtelijk te maken. Daarnaast gaan we met elkaar in gesprek over de uitdagingen en vragen die we hebben en hoe wij elkaar hierbij kunnen helpen en versterken. Welke factoren zijn bepalend voor het succes om de klimaatdoelen te halen? 

Speciaal voor mobiliteitsexperts en energie-experts 

De thema’s die we behandelen zijn vooral interessant voor mobiliteits- en energie-experts die vanuit verschillende rollen betrokken zijn bij o.a. mobiliteit, energie en/of klimaatvraagstukken. Zowel deelnemers die al (succesvolle) projecten hebben gerealiseerd als deelnemers die nog zoekende zijn, zijn welkom. Deze mix is belangrijk voor de gesprekken tijdens het interactieve deel van de middag. 

Praktische gegevens 

Voor wie: mobiliteitsexperts en energie-experts, specifiek Goudappel-relaties 
Waar: bij Goudappel in Den Haag of Deventer (n.t.b.)  
Wanneer: donderdagmiddag 6 juni 2024 
Tijd: 13.00 – 17.00 uur, afsluitende borrel 

Voorlopig programma op 6 juni  

12.30 – 13.00 Ontvangst  
13.00 - 13.45 Monitoren en evalueren, wat kunnen we en doen we al? (Goudappel- Plenair) 
13.45 - 15.00 Voorbeelden uit de praktijk (Iedereen – interactief) 
15.00 - 15.15 Pauze 
15.15 - 16.45 Wensen, ambities en potentie bij monitoren en evalueren (Iedereen – interactief) 
16.45 - 17.00 Gezamenlijke afsluiting 
Vanaf 17.00 Borrel 

Speciaal voor Goudappel-relaties 

We organiseren deze kennissessie speciaal voor relaties, deelname is kosteloos. Het enige dat we vragen is een actieve inbreng om uw eigen ervaringen actief te delen tijdens de rondetafelgesprekken. Succesverhalen maar ook de uitdagingen bij het bepalen en uitvoeren van duurzaam mobiliteitsbeleid. Doet u ook mee? 

Aanmelden voor 1 juni a.s. 

Om voldoende tijd te nemen voor maatwerkgesprekken en uitwisseling, is het aantal deelnemers beperkt. Reserveer snel uw deelname via onderstaand formulier.

Vragen?

Neem contact op met Claudia de Koning, adviseur duurzame mobiliteit, via cdkoning@goudappel.nl of via telefoonnummer: 06 29 04 14 47.

Neem contact op met Claudia