Yorick van Pelt

adviseur parkeren & locatieontwikkeling

Yorick van Pelt.png

De auto is niet meer weg te denken uit ons verplaatsingsgedrag. Naast de voordelen van dit vervoermiddel, brengt de dominante plek van de auto in onze samenleving ook nadelen met zich mee. Zo is een tekort aan ruimte in hoog stedelijke leefomgevingen deels te wijten aan de benodigde ruimte voor parkeerplaatsen. Als adviseur parkeren & locatieontwikkeling stel ik parkeeronderbouwingen op en adviseer ik bij parkeeropgaven.

Want wat is een passend parkeeraanbod? Voor het bepalen hiervan is het belangrijk dat de druk op de openbare ruimte niet te hoog wordt maar parkeerplaatsen ook niet onnodig leeg staan. Naast het onderbouwen van parkeeropgaven adviseer ik over een passend parkeeraanbod op basis van o.m. locatie, beleid, woningbouwontwikkeling maar bijvoorbeeld ook doelgroep specifieke kenmerken zoals de samenstelling van huishoudens en gedrag. Hiermee draag ik bij aan een efficiƫntere invulling van kostbare ruimte.

Om inzicht te krijgen in toekomstige parkeeropgaven, bouw ik dynamische modellen waarmee de parkeersituatie over een bepaalde periode inzichtelijk wordt gemaakt. Dit zijn belangrijke tools voor gemeenten en projectontwikkelaars om de impact van hun beleid en ruimtelijke ontwikkelingen inzichtelijk te maken.

Ik werk sinds 2023 bij Goudappel. Binnen deze organisatie werk ik met veel andere specialisten samen. Dat geeft mij de kans mezelf breed te ontwikkelen en opgaven te benaderen vanuit een kritische integrale blik.

Benieuwd wat ik voor u kan betekenen?

Neem contact op met Yorick