Maak van autodelen een succes in uw gemeente

Deelmobiliteit groeit de afgelopen jaren snel in Nederland. Deelauto's zijn hierbij een belangrijke schakel. Ze bieden meerdere voordelen en zijn een essentieel onderdeel van nieuwe mobiliteitsoplossingen zoals hubs en Mobility as a Service. Maar hoe maakt u als gemeente een succes van autodelen? Om u daarbij te helpen verzamelden wij onze inzichten.

Deelmobiliteit auto

De voordelen van autodelen

De voordelen van deelauto's zijn helder: ze besparen ruimte, zijn financieel aantrekkelijk en vervullen een belangrijke rol in het dichten van 'gaten' in het ov-netwerk. Daarnaast bieden deelauto's kansen om vervoersarmoede tegen te gaan. Niet vreemd dus dat steeds meer partijen volop inzetten op autodelen. Maar als gemeente een succes maken van autodelen kan nog best lastig zijn.

Steeds vaker krijgen we bij Goudappel dan ook de vraag: hoe implementeer ik autodelen succesvol in mijn gemeente? Het antwoord op die vraag verschilt echter per gemeente. Er is immers niet één succesformule: iedere situatie vraagt om een andere invulling. 

Onze inzichten

Om u wel op weg te helpen, hebben we onze laatste inzichten op het gebied van deelauto's gebundeld in een flyer. We benoemen hierin niet alleen de verschillende vormen en de voordelen van autodelen maar tonen ook met praktijkvoorbeelden aan wat werkt. Ten slotte hebben we onze inzichten verwerkt in een handige en praktische checklist, die u kunt gebruiken om ook in uw gemeente een succes te maken van autodelen.

Benieuwd geworden? Download de flyer via deze link.

Ook een succes maken van autodelen?

Vragen over de flyer of op zoek naar advies om autodelen te implementeren in uw gemeente? Neem contact met ons op, we helpen u er graag bij.

Neem contact op