Internationale samenwerkingen

Goudappel is op verschillende manieren internationaal actief, van kennisdeling tot mobiliteitsadvisering. Voor onze activiteiten buiten Nederland werkt Goudappel veelal samen met lokale partners.

Goudappel geeft advies in Marrakech

Internationale partners

Goudappel heeft in verschillende landen een minderheidsbelang in adviesbureaus waarmee we in de desbetreffende regio's samenwerken:  

  • In België werken we samen met mobiliteitsadviesbureau MINT. MINT richt zich op de Vlaamse markt en is gestart in 2008. Goudappel is vanaf het begin gelieerd aan MINT. Inmiddels heeft MINT meer dan 30 medewerkers en vestigingen in Mechelen en Gent. MINT beschikt over een breed scala aan expertises op het gebied van mobiliteit.
  • In Zweden heeft Goudappel een minderheidsbelang in het mobiliteits- en stedenbouwkundig adviesbureau Urbanista Stad. Urbanista is gestart in 2017 en is met haar vestiging in Göteborg voornamelijk actief in Zuid-Zweden. Het accent van Urbanista ligt van oorsprong op stedelijke ontwikkeling, maar richt zich inmiddels ook op mobiliteit en data.
  • In Duitsland werken we samen met het genderbewuste mobiliteitsbureau Fair Spaces. Fair Spaces is in 2020 gestart onder de naam AEM en is gevestigd in Berlijn. Fair Spaces focust zich op projecten gericht op sociale inclusiviteit en het milieu. De fiets en gender staan daarin vaak centraal. Samen werkten we onder andere aan de herinrichting van een gebied in Bergedorf (een district in Hamburg)
  • In Italië werkt Goudappel samen met het stedelijk mobiliteitsbureau CSS (Città Sotto Scacco). Città Sotto Scacco is gestart in 2019 en is gevestigd nabij Venetië. Het is gericht op projecten waarin stedelijke mobiliteit een belangrijke rol speelt. Het bureau werkt ook voor private partijen aan projecten waarin mobiliteitsvraagstukken een rol spelen. 
  • In de Verenigde Staten werken we via onze affiliate Mobility Flow. Mobility Flow is gestart in 2019 en is een joint venture tussen EV4 LLC en Goudappel. Mobility Flow richt zich op alle aspecten van stedelijke mobiliteit (ontwerp, effecten, actieve modaliteiten, tooling en participatie).

Daarnaast heeft Goudappel structurele samenwerkingsverbanden met onder andere Sistem Global in Turkije en Access Planning in Canada.

Internationale kennisdeling

Goudappel werkt internationaal samen met verschillende kennisorganisaties om informatie uit te wisselen en samen nieuwe kennis te ontwikkelen. We publiceren in verschillende internationale tijdschriften en delen onze kennis op kennisplatforms. Ook maken adviseurs van Goudappel onderdeel uit van diverse internationale adviescommissies, zoals van het ETC-congres, PLATOS of het CVS-congres. Daarnaast geven onze adviseurs regelmatig lezingen en workshops op internationale podia en tijdens evenementen zoals Intertraffic en de ITS-conferentie.

Mobiliteit van A tot Z

Meer weten over wat Goudappel voor u kan betekenen?

Lees er hier alles over