Nieuwe opdracht: Ontwikkelperspectief Eindhoven 2040

Nieuws

2 januari 2023

Eindhoven fiets

Eindhoven staat voor een grote opgave: voor 2040 moeten er 40.000 woningen in het bestaande stedelijk gebied bijkomen. Tegelijkertijd moet er gewerkt worden aan opgaven op het gebied van verduurzaming, klimaatbestendigheid en de mobiliteitstransitie. Dat vraagt om een integrale visie.

Samen met APPM, PosadMaxwan, Tauw, Generation Energy en MUG Ingenieursbureau hebben we daarom opdracht gekregen voor de ontwikkeling van een Ontwikkelperspectief 2040 voor de gemeente Eindhoven. Met het Ontwikkelperspectief wil de gemeente een integrale visie laten opstellen en deze door vertalen naar heldere integrale kaders voor ruimtelijke projecten. Het gaat om een raamcontract voor de komende vijf jaar.

Digital twin

Als onderdeel van het project wordt een digital twin ontwikkeld: een digitaal 3D-model van de stad, waarin alle ruimtelijke informatie over programma's, groen, water, mobiliteit, energie en ondergrondse infrastructuur samenkomt. Zo worden ruimtelijke opgaven integraal in beeld gebracht. Ook maakt een digital twin het mogelijk om de consequenties van mogelijke oplossingen te onderzoeken.

Eerder project

Eerder werkten we voor de gemeente Eindhoven met een deel van de betrokken partijen al aan een Ontwikkelperspectief voor het centrum van Eindhoven. Lees hier meer over dat project.