Goudappel Groep neemt belang in Urbanista STAD AB

28 augustus 2017

Goudappel Groep heeft een minderheidsbelang (30%) genomen in het Zweedse bedrijf Urbanista STAD AB uit Göteborg. Daartoe hebben directeur Jos van Kleef en de directie van de jonge start-up Urbanista (Catharina Migell en Klara Jonsson) op 17 augustus een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

Urbanista werkt voor onder meer de gemeente Göteborg (het ‘Rotterdam’ van Zweden), omliggende gemeenten en projectontwikkelaars en houdt zich onder meer bezig met planning, proces- en projectmanagement op het gebied van mobiliteit.

Algemeen directeur Jos van Kleef: ‘Rondom Göteborg vinden de komende jaren grootschalige stedelijke en infrastructurele ontwikkelingen plaats die een flinke impuls voor de werkzaamheden op ons vakgebied betekenen. Met Urbanista STAD AB hebben wij een geschikte partner gevonden om onze wederzijdse kennis zo te bundelen dat de opdrachtgevers in Zweden optimaal kunnen worden bediend. Er zijn volop mogelijkheden in de Zweedse markt op bijvoorbeeld het gebied van parkeren, openbaar vervoer, C-ITS, Fiets en de producten van DAT.Mobility. Verder kan ons buitenlandprogramma Excellent Cities ook hier leiden tot mooie samenwerkingen met bestaande en nieuwe opdrachtgevers. En dat past naadloos in onze buitenlandstrategie die we eerder hebben uitgestippeld.’

Catharina Migell en Klara Jonsson van Urbanista STAD AB zijn verheugd over de samenwerking met Goudappel Groep: ‘Wij kunnen als jonge start-up niet alleen onze scope verder uitbreiden maar ook onze kennis verdiepen dankzij de samenwerking met Goudappel Coffeng, DAT.Mobility en andere deelnemingen die tot Goudappel Groep behoren. Wij zijn ervan overtuigd dat de jarenlange kennis en expertise van Goudappel Groep in combinatie met onze ‘lokale’ kennis en expertise tot een succesvolle samenwerking zal leiden.’


Jos van Kleef, Catharina Migell en Klara Jonsson

De Goudappel Groep bestaat uit een aantal samenwerkende bedrijven. De bekendste labels van de Goudappel Groep zijn Goudappel Coffeng (adviseurs mobiliteit) en DAT.Mobility (it-dienstverlening op het gebied van mobiliteit). Verder is Goudappel Groep minderheidsaandeelhouder in MAPtm en NDC Nederland in Nederland. Voor de Belgische markt hebben wij een strategisch partnerschap, inclusief minderheidsbelang, in het bedrijf MINT NV en in Zweden een strategisch partnerschap met Urbanista STAD AB.