Goudappel neemt belang in Italiaanse mobiliteitsplanners

8 juli 2020

Goudappel heeft met ingang van 3 juli 2020 een belang genomen in het Italiaanse bedrijf Città Sotto Scacco S.r.l. van de planologen/stedenbouwbouwkundigen Andrea Graziano en Luca Zampieron.

Città Sotto Scacco richt zich op het ontwikkelen van duurzame stedelijke mobiliteitsplannen voor gemeenten en het ondersteunen van participatieprocessen met betrekking tot stedelijke transformatie, bijvoorbeeld het meer ruimte geven aan de fiets. Città Sotto Scacco is gevestigd in de regio Venetië en concentreert richt zich voornamelijk op Noord-Italië.

Directeur Wim Korver: “Deze deelneming (van 40%) past uitstekend in onze internationaliseringsstrategie. In Noord-Italië spelen vergelijkbare mobiliteitsvraagstukken als in Nederland, waar we als Goudappel voor wat betreft kennis en cultuur prima op aansluiten. Daarbij komt dat stedelijke mobiliteitsplanning in Italië steeds belangrijker wordt. Dankzij onze gezamenlijke expertise kunnen wij ons met Città Sotto Scacco in Italië goed onderscheiden.”

Steden staan voor de uitdagingen van duurzame mobiliteit, kwaliteit en vitaliteit voor mens- en fietsvriendelijke openbare ruimte. Andrea Graziano van Città Sotto Scacco: “Door deze krachtenbundeling zijn wij in staat om Italiaanse steden te helpen om onze steden leefbaarder te maken en het reizen in de stad duurzamer te maken. Wij kunnen de ervaringen die in Nederland zijn opgedaan perfect combineren met onze eigen lokale expertise. Mede-eigenaar Luca Zampieron: “Dankzij de breed aanwezige expertise binnen de bedrijven en deelnemingen die binnen Goudappel actief zijn kunnen we onze dienstverlening verbeteren. We zijn er trots op dat we onze eigen Italiaanse kennis en creativiteit en de beste oplossingen voor stedelijke mobiliteit op deze wijze kunnen gebruiken om de mobiliteit in Italiaanse gemeenten te verduurzamen.”

Andrea Graziano (links), Luca Zampieron (midden) en Danny van Beusekom na de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst.
Danny van Beusekom onderhoudt namens Goudappel de contacten met Città Sotto Scacco.