Goudappel ondertekent City Deal Ruimte voor Lopen

Nieuws

3 oktober 2023

City Deal Ruimte voor Lopen

Kennis van stedelijk loopbeleid versterken, versnellen en verspreiden. Dat is het doel van de City Deal Ruimte voor Lopen. Ook Goudappel sluit zich hierbij aan: tijdens het Nationaal Voetgangerscongres op 3 oktober plaatste teammanager Frank Aarnink (op foto rechts) namens Goudappel samen met vier andere nieuwe partners (Movares, Royal HaskoningDHV, DTV Consultants en Mooi Nederland) onze handtekening onder de City Deal.

Directeur Wim Korver over waarom we ons als Goudappel aansluiten:

"Voetganger zijn we allemaal. En toch is het een blinde vlek in mobiliteitsonderzoek. Daarom doen wij mee aan de City Deal Ruimte voor Lopen, waarin we samen met andere stakeholders de kennis rondom lopen verbeteren, om zo vorm te geven aan een duurzame samenleving waarin ieder mens zich prettig kan bewegen."

Wim Korver (directeur Goudappel)

Lopen als integraal onderdeel van mobiliteit

Bij Goudappel geloven we dat investeren in de voetganger niet alleen goed is voor het individu, maar ook voor de maatschappij. Daarom zien we lopen als integraal onderdeel van de mobiliteit in onze steden. Als verbindende factor kan lopen de bereikbaarheid verbeteren, de gezondheid versterken, veiligheid creëren, het welzijn vergroten, de economie laten groeien, een prettige leefomgeving voor iedereen genereren en bijdragen aan doelstellingen over klimaat en natuur. Lees hier meer over onze visie op de voetganger.

Over de City Deal Ruimte voor Lopen

De City Deal Ruimte voor Lopen startte eind 2020. Met dit samenwerkingsverband committeren gemeenten, Rijksoverheid en maatschappelijke partijen zich om vier jaar te experimenteren met loopbeleid in een stedelijke omgeving. Meer informatie is te vinden op deze website.