Goudappel, TAUW, DVP en gemeente Eindhoven slaan handen ineen

Nieuws

11 juli 2024

Eindhoven - iStock.jpg

Goudappel heeft samen met partners TAUW en DVP het felbegeerde raamcontract Ingenieursdiensten 2024-2030 (perceel Multidisciplinair) met de gemeente Eindhoven binnengehaald. Een unicum waar we trots op zijn: dit is het eerste integrale raamcontract dat door de gemeente Eindhoven in de markt is gezet. De komende zes jaar gaan we samen met gemeente, partners en andere raamcontractanten (Antea en Wi+Bo) aan de slag om de ambitieuze doelstellingen van Eindhoven vorm te geven.

Regio volop in ontwikkeling 

Met dit consortium staan we voor een grote opgave. Rijk en regio investeren ca. 2.5 miljard euro ter versterking van de Brainport regio, waar een groei wordt verwacht van 70.000 inwoners in de komende 15 jaar. Dit betekent een extra 40.000 extra woningen en 36.000 banen in 2040. De uitdaging en ambitie is om deze schaalsprong op een duurzame manier mogelijk te maken met optimaal gebruik van ruimte (die zowel boven- als ondergronds beperkt is), (slimme) mobiliteit en innovatie, zonder hierbij de (groene) identiteit van de stad uit het oog te verliezen.

Integrale opgaven 

Dankzij kennis op het gebied van o.a. duurzame mobiliteit, klimaatadaptatie, circulariteit, biodiversiteit, meervoudig ruimtegebruik, energietransitie, bodem en water, vormen we samen met onze partners de ideale combinatie om de gemeente Eindhoven te ondersteunen bij deze integrale opgaven. 

Ook de gemeente Eindhoven is enthousiast over onze samenwerking, blijkt uit de beoordeling: 

"Goede visie en uitwerking van samenwerking op ROK niveau met veel aandacht voor openheid en samenwerking met andere raamcontractanten."

Beoordeling van de gemeente Eindhoven

Kennis van de regio

Carlo Bernards (adviseur mobiliteit & ruimte bij Goudappel): “Bij Goudappel kennen we deze regio goed: we werken al langere tijd samen met de gemeente Eindhoven, bijvoorbeeld aan het Ontwikkelperspectief 2040 voor Eindhoven. Ook binnen dit nieuwe raamcontract komt die kennis goed van pas. We kijken er naar uit om onze samenwerking de komende jaren voort te zetten.”