Podcast: Hoe ziet de toekomst van mobiliteit eruit in Flevoland?

Interview

Mobiliteit toekomst Flevoland

Hoe ziet Flevoland eruit in 2050? Daarover gaat de podcast FlevolandLater, gemaakt door de Provincie Flevoland. In de nieuwste aflevering zoomen de makers samen met Thomas Straatemeier, senior adviseur mobiliteit & ruimte bij Goudappel, en Wim Kaljouw, beleidsadviseur mobiliteit bij de Provincie Flevoland, in op het onderwerp mobiliteit.

Als de provincie 100.000 nieuwe woningen gaat bouwen betekent namelijk ook ruim 200.000 extra nieuwe inwoners. Hoe gaan al deze mensen zich verplaatsen? Blijven ze binnen de provincie? Of reizen ze iedere dag naar andere provincies? Welke vervoerswijzen gebruiken ze hierbij? En welke gevolgen heeft dat eigenlijk voor Flevoland? Deze en meer vragen worden besproken in de nieuwste aflevering van de podcast, die hier is terug te luisteren.

Over FlevolandLater

Hoe ziet Flevoland eruit in 2050? Welke mogelijkheden zijn er voor de jongste provincie van Nederland? Rebecca Meershoek en Bart Harleman spreken met de mensen die nu al bezig zijn met het Flevoland van de toekomst. Hoe gaat Flevoland bijvoorbeeld 100.000 woningen bouwen? Welke rol blijft landbouw spelen in de toekomst? En hoe zit het eigenlijk met de Flevolandse identiteit? Dit alles en meer wordt besproken in de podcast.