Webinar OV voor gemeenteraadsleden, bestuurders en beleidsadviseurs

Event

8 juni 2022 / 15 juni 2022

OV voor gemeenteraadsleden

8 juni 2022 / 15 juni 2022

19:30 - 21:00 uur

Online

Wonen, klimaat, ruimtelijke context en inclusiviteit zijn de thema's van dit moment. Thema's waar we mee aan de slag moeten om ons land aantrekkelijk en leefbaar te houden. Welke impact heeft OV op deze thema’s? Waarom is OV geen probleem maar juist een oplossing om deze thema's te versnellen? En waarom is het voor u als gemeenteraadslid, wethouder of beleidsadviseur van belang om hier inhoudelijke meer kennis over te hebben?

Webinar OV voor gemeenteraadsleden

In twee webinars van elk 1,5 uur leggen specialisten van Goudappel u samen met enkele gastsprekers vanuit de overheid en wetenschap uit welke rol OV kan hebben bij het realiseren van de woningbouwopgave en het behalen van uw ambities op het gebied van klimaat en inclusiviteit. Vaak ligt de focus rondom deze onderwerpen vaak op de auto in de vorm van reductie van autobezit en het verschonen van het voertuig. Maar minder auto's zorgt niet voor een lagere behoefte aan mobiliteit, het zorgt voor een behoefte aan alternatieven om je te kunnen verplaatsen, zoals de fiets en natuurlijk het OV.

Deze aspecten vertalen wij tijdens de twee webinars naar praktische inzichten en concrete tips. Waar moet u op letten bij het vaststellen van het bestemmingsplan of een omgevingsvisie? Kan OV echt bijdragen aan het vergroten van de brede welvaart voor mijn inwoners? In welke mate is OV van belang om mijn vestigingsklimaat voor bedrijven te verbeteren? En hoe werkt zo'n OV-concessie nu eigenlijk en heb ik daar invloed op?  

De webinars bouwen we als volgt voor u op: Allereerst is het belangrijk om te weten hoe OV werkt. Wie is eigenlijk verantwoordelijk voor de organisatie van het OV? En wat is het mandaat van de gemeenteraadsleden? Vervolgens nemen we u aan de hand van sprekende voorbeelden mee langs de thema's klimaat, wonen, ruimte en inclusiviteit. Wat werkt wel en wat is minder succesvol gebleken? Vanuit deze praktische inzichten kunt u met minder voorbereidingstijd succesvol bijdragen aan OV-gerelateerde besluitvorming en weet u op welke zaken u door kunt vragen.  

De webinars worden gehouden op woensdag 8 en 15 juni tussen 19:30 uur en 21:00 uur. Deelname is gratis. U kunt zich aanmelden via onderstaand formulier.

Over Goudappel 

Goudappel is hét mobiliteitsadviesbureau van Nederland. Goudappel heeft niet alleen een schat aan kennis in huis die zij ten volle benut in de projecten. Goudappel gelooft ook dat kennis delen vermenigvuldigen is. Goudappel onderneemt maatschappelijk verantwoord. Daarom dat de webinars gratis aangeboden worden.   

Dit webinar organiseren we met medewerking van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden

Bekijk gerelateerde events

Alle events