Rijkswaterstaat verlengt samenwerking verkeerskundige configuratie met Goudappel

Nieuws

5 oktober 2021

Verlenging VeCoBe

Ook de komende jaren blijven Goudappel & Tenuki verantwoordelijk voor het verkeerskundig configuratiebeheer (VeCoBe) van Rijkswaterstaat. 

Goudappel en Tenuki zetten het VeCoBe-werk voort via het SI-contract, onder management van CGI. Op 30 september is daarvoor het VeCoBe-Next contract getekend met CGI, in het bijzijn van RWS. RWS-CIV heeft voor verkeersmanagement een overeenkomst met CGI voor de service integratie Verkeersmanagement. In deze overeenkomst is ook opgenomen dat CGI de Verkeerskundige Configuraties kan coördineren en uitvoeren voor RWS.

Over VeCoBe

Verkeerskundig configuratiebeheer (VeCoBE) is het op orde houden van alle verkeersmanagement databases van Rijkswaterstaat. Denk hierbij aan verkeerssignalering, VRI's en netwerkmanagementsystemen op de verkeerscentrales van Rijkswaterstaat. Als gevolg van wegwerkzaamheden veranderen deze gegevens continu. Goudappel ontzorgt Rijkswaterstaat hierbij volledig. We zijn dan ook enorm trots dat we deze samenwerking na zeven succesvolle jaren mogen voortzetten en op deze manier ons steentje kunnen bijdragen aan de kwaliteit van de verkeersmanagement databases van Rijkswaterstaat.