Sturen op beleving: een nieuwe kijk op de mobiliteitstransitie

Event

29 september 2022

Belevingsonderzoek

29 september 2022

13:00 - 17:00

Openluchtmuseum Arnhem

De ervaring van de eindgebruiker krijgt vandaag de dag een steeds belangrijkere rol in de ontwikkelfase van grote projecten. Niet gek dus dat beleving een hot topic is op dit moment. Steeds meer ontwerpers gebruiken belevingsonderzoek om hun ontwerpen te testen en voor stadsmakers kan beleving als belangrijk sturingsinstrument dienen.

Een sterk ontwerp of een goede oplossing wordt nog beter wanneer het met onderzoek te onderbouwen is. Bovendien is de eindgebruiker centraal zetten extra belangrijk in de tijd waarin we nu leven, met grote opgaves zoals de mobiliteits- en energietransitie. Maar hoe gebruikt u beleving nou concreet in uw werk als ontwerper, onderzoeker of stadsmaker?

Dat vertellen we u op donderdag 29 september 2022 samen met Meet4research tijdens het event ‘Sturen op beleving: een nieuwe kijk op de mobiliteitstransitie’.

Early-bird korting: Meld u zich voor 7 augustus 2022 aan, dan ontvangt u van ons €40,- korting.

Save the date sturen op beleving

Wanneer en voor wie?

 • Donderdag 29 september 2022
 • 13:00 - 17:00 uur
 • Openluchtmuseum Arnhem
 • Exclusief voor stedenbouwkundig ontwerpers, onderzoekers, stadmakers, centrummanagers en way-finding experts werkzaam bij overheden en vervoerders (max. 60-80 deelnemers)

Programma 

Saskia Kluit (voorzitter Rover) is dagvoorzitter tijdens het event, dat bestaat uit twee delen: een plenair deel en een deel met workshopsessies.

Presentaties

Workshopsessies

 • Storytelling
  Storytelling is een krachtige methode om verschillende perspectieven op een bepaalde ontwikkeling te verkennen. In deze workshop geven we de juiste tools om professionals en burgers te betrekken door middel van storytelling.
   
 • Virtual en augmented reality
  Nieuwe technologie als VR en AR wordt steeds vaker gebruikt om ontwikkelingen zoals een ontwerp of veranderende verkeerssituatie in beeld te brengen. In deze workshop nemen we u mee in de kansen die deze technologie u biedt om verschillende stakeholders bij een project te betrekken.
   
 • Inclusiviteit
  Een brede welvaart-perspectief vraagt om aandacht voor inclusiviteit. Maar begrijpen wat bepaalde ontwikkelingen of maatregelen voor een ander betekenen is niet vanzelfsprekend – zeker niet wanneer de ander enorm van ons verschilt. In deze workshop laten we zien hoe u vanuit diversiteit kunt ontwerpen.
   
 • Sensorenonderzoek – Paul van de Coevering (onderzoeker, Breda University of Applied Sciences)
  Er worden verschillende technieken gebruikt om beleving te meten. Denk aan eye tracking en real time metingen van de hartslag en huid (bijv. via GSR). In deze workshop laat Paul van de Coevering (BuaS) zien hoe deze technieken precies werken en waarom ze zo waardevol zijn.

Kosten

Deelname aan het event kost €195,- (excl. btw). Dit bedrag is inclusief toegang, studiemateriaal en hapjes en drankjes. 

Ook leren hoe u beleving als sturingsinstrument in uw werk gebruikt? Meld u dan nu aan voor 'Sturen op beleving' via onderstaand formulier, dan zie we u graag op 29 september 2022!

Meld u aan voor 7 augustus 2022 om €40,- early-bird korting te ontvangen

Aanmeldformulier


Mijn gegevens


Factuurgegevens

Factuuradres_2
Land