Gereedschapskist GOW 30: Waarom, wanneer en hoe 30 km/h?

GOW 30

Steeds meer steden overwegen de invoering van een maximumsnelheid van 30 km/h binnen de bebouwde kom. Maar waarom eigenlijk? En hoe doen we dat het beste?

Het antwoord op die vragen hebben we samengevat in een handige brochure: de Gereedschapskist GOW30. Naast informatie over het waarom van het invoeren van 30 km/h, lichten we hierin ook toe hoe die invoering eruit zou kunnen zien en wat hierbij belangrijk is (in de vorm van een afwegingsschema en een stappenplan). Ten slotte geven we 10 handige tips voor de toepassing van 30 km/h.

Ook weten hoe u het beste gebiedsontsluitingswegen (GOW) met een maximumsnelheid van 30 km/h kunt implementeren? Bekijk de brochure hier.

30 km/h tijdens het Nationaal Verkeersveiligheidscongres

Ook op het Nationaal Verkeersveiligheidscongres komt het onderwerp 30 km/h aan bod. In meerdere discussiesessies (van 12:05 -13:05 uur en van 14:35-15:35 uur) gaan meerdere sprekers, waaronder Rico Andriesse (adviseur mobiliteit & ruimte bij Goudappel) het gesprek aan over allerlei vragen rondom 30 km/h. Klik hier voor meer informatie