Fietsfeuilleton

13 juli 2017

Goudappel Coffeng publiceert een fietsfeuilleton - over de lessen die kunnen worden getrokken uit snelle fietsroutes. Adviseurs Rico Andriesse en Alex Mulders geven een goede inkijk in de kansen die deze snelle fietsroutes bieden.

De lessen uit dit (vervolg)verhaal/fietsfeuilleton zijn onder andere ontleend aan de voorbereiding en (soms) realisatie van de F35 Twente, Snelfietsroute Oss-Den Bosch, Cuijk-Nijmegen, Assen-Groningen, Leeuwarden-Groningen, Arnhem-Dieren, Deventer-Zutphen en Apeldoorn-Epe, de uitvoeringsagenda snelfietsroutes Brabant en de totstandkoming van het inspiratieboek Snelle Fietsroutes van CROW. We hebben ons best gedaan om de bronnen bij de ideeën van anderen te vermelden. Mist u iets, laat het dan svp aan ons weten.

De fiets is in de stad aan een ware revival bezig. In Nederland terug van nooit weggeweest, in het buitenland succesvol opnieuw tot leven gewekt na jaren vrijwel te zijn uitgestorven. Aanleiding en gevolg is dat de fietsvoorzieningen in de steden op orde moeten worden gebracht en er wordt geïnvesteerd in de openbare ruimte voor de (binnen)steden. Fietsen zijn onderdeel van de hippe, urbane leefstijl. De laatste jaren is daar een nieuwe insteek bijgekomen: het creëren van snelle fietsroutes op regionale schaal.

Goudappel Coffeng adviseert, plant, rekent en tekent al meer dan 10 jaar aan fietssnelwegen, snelfietsroutes en andere verbindingen waar snel en fiets bijeenkomen. In Nederland en daarbuiten. In dit (vervolg)verhaal komen de tien lessen voor succesvolle snelfietsroute aan de orde, achtereenvolgens:

1) Agendeer (klik op onderwerp voor meer informatie)
2) Ambieer
3) Analyseer
4) Anticipeer
5) Componeer
6) Communiceer
7) Accepteer
8) Creëer
9) Campagne
10) Champagne