SAMEN RUIMTE MAKEN: De ontmoetende stad - Hoe draagt de openbare ruimte bij aan verblijven en verbinden?

Event

12 november 2024

Samen Ruimte Maken 2024: De ontmoetende stad

12 november 2024

12:30 - 17:00

Eye Filmmuseum, Amsterdam

Op dinsdagmiddag 12 november organiseren wij ons jaarlijkse event ‘Samen Ruimte Maken’ in het Eye Filmmuseum in Amsterdam! Dit jaar is het thema ‘De ontmoetende stad. Hoe draagt de openbare ruimte bij aan verblijven en verbinden?'

Meld u nu gratis aan voor het event!

Aanmelden

Goudappel zet zich in voor de brede welvaart: een duurzame samenleving waarin ieder mens zich prettig kan bewegen. Openbare ruimtes die uitnodigen tot verblijven en ontmoeten dragen hieraan bij. Met het thema van dit jaar willen we stedenbouwkundigen, mobiliteitsadviseurs en landschapsarchitecten inspireren met elkaar te zorgen voor een gezonde, groene en toegankelijke leefomgeving voor iedereen.

Voorlopig programma

Het programma biedt interessante sprekers, workshops en paneldiscussies over onderwerpen als:  

  • Samenwerking en advisering verbreden; planvorming voor verkeersruimtes in combinatie met ontmoetingsplekken én groen

  • Toegankelijkheid voor iedereen 

  • Meer ontmoetingen faciliteren: vier experts vanuit verschillende vakgebieden delen hun visie en staan open voor kritische ondervraging

Een juiste balans tussen verschillende aspecten als verkeersveiligheid, lokale economie, duurzaam, gezondheid, inclusie én het waarborgen van de identiteit van een plek of stad is onontbeerlijk. Maar zorgt een goede inrichting voor voldoende verbinding? Hoe kunnen we acceptatie en gedrag beïnvloeden? 

Voorlopig programma

Ontmoetingen en inclusie stimuleren

De eerste interessante sprekers zijn inmiddels vastgelegd. Zo vertelt architect en stedenbouwkundige Sjoerd Soeters meer over hoe we met herinrichting ontmoetingen kunnen stimuleren. 

Kennismaken met Sjoerd Soeters?
Sjoerd Soeters

Alexander Kado, senior projectmanager voor de gemeente Minneapolis, vertelt meer over hoe een speciale plek als George Floyd Square bijdraagt aan verbinding en inclusie.

Kennismaken met Alexander Kado?
Alexander Kado

Sfeerimpressie?

Benieuwd naar de sfeer tijdens SAMEN RUIMTE MAKEN 2023? Blader door de foto's of bekijk de aftermovie.

Bekijk de aftermovie

Meld u nu gratis aan voor het event!

Aanmelden