Webinar Vitale centrumgebieden: van landelijke benchmark naar lokale toepassing

Event

9 juni 2022

Vitale centrumgebieden

9 juni 2022

13:00 – 14:30

Webinar

Nederlandse centrumgebieden zijn volop in ontwikkeling. Op sommige plekken neemt leegstand af, onder andere door de transformatie naar nieuwe functies zoals wonen en werken. Maar dat betekent niet dat alle zorgen voorbij zijn. Hoe houden we Nederlandse centrumgebieden samen vitaal? En aan welke knoppen kunt u draaien? Daarover organiseren we op donderdag 9 juni het webinar: ‘Vitale centrumgebieden: van landelijke benchmark naar lokale toepassing’. Hierin presenteren we de nieuwste editie van de Vitaliteitsbenchmark Centrumgebieden.

Banner webinar centrum 9 juni

Inzicht in lokale kansen 

De toekomstbestendigheid van centrumgebieden wordt naast bereikbaarheid ook bepaald door ruimtelijke kwaliteit, demografie en voorzieningenaanbod. Elk centrumgebied heeft daarbij zijn eigen verhaal en dus ook zijn eigen problematiek.  

Om inzicht te geven in deze lokale problematiek, brengen we sinds 2015 de landelijke Vitaliteitsbenchmark Centrumgebieden uit. Op basis van ruim 20 indicatoren maken we de aantrekkelijkheid van de grootste 100 Nederlandse centra inzichtelijk. Deze inzichten zijn het aanknopingspunt voor verbeteringen. In de afgelopen jaren hebben diverse provincies en gemeenten daarvan gebruik gemaakt.  

De inzichten uit deze analyse vormen direct aanknopingspunten voor verbeteringen en werden de afgelopen jaren door meerdere provincies en gemeenten gebruikt als uitgangspunt.

Bekijk hier de eerdere edities van de Vitaliteitsbenchmark Centrumgebieden

Programma webinar

Moderator: Karin de Regt (adviseur retail- en centrumontwikkeling, Goudappel)

Praktische informatie

  • Donderdag 9 juni
  • 13:00 – 14:30
  • Online vanaf uw (thuis)werkplek
  • Aan deelname zijn geen kosten verbonden

Krijg inzicht in de vitaliteit van uw centrumgebied. Meld u aan voor het webinar via onderstaand formulier.

Meld u aan voor ons webinar op 9 juni