Aart Pakhuis de Zwijger

De metropoolregio Amsterdam groeit hard. Hoe zorgen we ervoor dat het ov-netwerk meegroeit? Die vraag stond centraal tijdens 'Het netwerk van morgen', de tiende editie van Amsterdamse Werken, een programma van Pakhuis de Zwijger. Aart de Koning (teammanager openbaar vervoer en als adviseur betrokken bij strategische mobiliteitsopgaven) nam samen met andere experts deel aan deze paneldiscussie.

Het netwerk van morgen

Welk netwerk hebben we in 2050 nodig om te garanderen dat Amsterdam en de Metropoolregio bereikbaar blijft? Welke infrastructurele ingrepen moeten bijvoorbeeld eerst gebeuren? In 'Het netwerk van morgen' vertelt Aart over waarom we anders naar ons mobiliteitssysteem moeten kijken, ook al roept dat vaak weerstand op.

"Anders kijken naar de toekomst, naar ons mobiliteitssysteem - dat vinden we moeilijk. Maar we hebben die grote veranderingen wel nodig."

Aart de Koning (teammanager specialisten)

Kijk de uitzending terug

Over Amsterdamse Werken

In Amsterdamse Werken gaan de programmamakers van Pakhuis de Zwijger in gesprek met experts over ontwikkelingen en projecten die de structuur van het Amsterdam van morgen bepalen.

In een eerdere editie was Rianne Roeleveld (adviseur mobiliteit & ruimte) te gast om mee praten over de toekomst van het Amsterdamse metronetwerk. 

Bezoek de website van Pakhuis de Zwijger voor meer informatie over Amsterdamse Werken