Hoe maken we de weg vrij voor de elektrische mobiliteitstransitie?

Whitepaper elektrificatie

De elektrificatie van mobiliteit staat aan de vooravond van volwassenheid en is in de komende jaren niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Hoe maken we de juiste keuzes voor toekomstigbestendige laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen? Dat leest u in ons whitepaper.

De elektrische mobiliteitstransitie

Klimaat is hét topic van de afgelopen (maar ook de komende) jaren. Door overheden wordt dan ook volop ingezet op verduurzaming. Een van de mogelijkheden daarvoor is elektrificatie. De afgelopen jaren zagen we al een toename van het aantal elektrische voertuigen, en ook concrete bestuursakkoorden, zoals in het openbaar vervoer. Inmiddels is bijvoorbeeld al zo'n 20% van de Nederlandse busvloot geëlektrificeerd.

Lees meer over hoe ov bijdraagt aan klimaatdoelstellingen

Het belang van een integrale aanpak

In andere sectoren, zoals de stadslogistiek en de autobranche, is nog veel te winnen. Op dit moment staat vooral het individuele belang van leveranciers en exploitanten van laadpalen centraal bij de uitrol van laadinfrastructuur. Maar zonder integrale aanpak dreigt een wildgroei aan (deel)oplossingen, die ten koste gaan van de kwaliteit van laadproducten en de openbare ruimte. Kiezen we dus voor individueel verblikken of collectief verschonen? Daarover schreven adviseurs Jeroen Roelands en Niels Voogt een artikel voor Mobiliteitsplatform. 

Lees het artikel hier
Elektrische bus

Whitepaper Sophie in de wereld van elektrificatie

Andere sectoren kunnen dus leren van de aanpak van het openbaar vervoer en gebruikmaken van de geleerde lessen. Daarom schreven we een whitepaper waarin we:

  • Onze eigen visie op elektrificatie delen
  • Het mobiliteitspatroon van Sophie en haar familie Stratingh volgen
  • 7 aanbevelingen geven om de implementatie van elektrificatie op de juiste manier vorm te geven
Bekijk het whitepaper

Aan de slag gaan?

We helpen u graag om de mobiliteitstransitie vorm te geven.

Neem contact op