Eigen verkeersmodel en advies op maat voor snelgroeiend ASML

6 maart 2020

Als één van de snelst groeiende bedrijven van Nederland heeft ASML te maken met vraagstukken op het gebied van bereikbaarheid en mobiliteitsmanagement. Goudappel heeft in opdracht van ASML een op maat gemaakt, multimodaal simulatiemodel gemaakt.

Dit model geeft belangrijke inzichten in de huidige en toekomstige verkeerssituatie waarmee de besluitvorming wordt ondersteund. Het simulatiemodel omvat de ASML-campus in Veldhoven inclusief alle belangrijke wegen en kruispunten in de directe omgeving. Adviseur Rutger Klein: “Wij passen het model toe om advies te geven over onder anderen de verkeerseffecten van mobiliteitsbeleid, uitbreiding van het aantal werkplekken, nieuwe parkeerfaciliteiten en tijdelijke omleidingen voor auto’s en fietsers.”

Het model genereert ook input voor het loopstromenmodel van ASML dat door bureau Deerns is ontwikkeld. Het geeft voor elke werknemer en bezoeker de locatie en het tijdstip van de aankomst én de eindbestemming in het ASML-complex. Zo draagt het model bij aan ontwerpbesluiten met betrekking tot de tourniquets van nieuwe gebouwen, de herinrichting van gemeenschappelijke ruimtes en gangen en meer.

Opdrachtgever: ASML
Jaar: 2019