Parkeerscenario’s voor Almere Poort

27 november 2017

Het stadsdeelcentrum van Almere Poort en het omliggende gebied zal de komende jaren ontwikkeld gaan worden. Enkele jaren geleden is de Topsporthal gerealiseerd en recent is ook het ROC gebouwd en is onder andere begonnen met de bouw van woningen en andere voorzieningen. De definitieve plannen en fasering zijn nog aan veranderingen onderhevig.

Goudappel Coffeng heeft samen met de gemeente Almere een parkeerstrategie opgesteld voor de ontwikkeling van dit gebied. wij stellen hiervoor een parkeerbalans op met verschillende scenario’s. Om op de juiste momenten maatregelen in te zetten maken wij tevens een set factsheets over de verschillende parkeergerelateerde onderwerpen die tijdens de ontwikkeling van Almere Poort Oost kunnen spelen, zoals P+R, fietsparkeren en elektrische oplaadpunten. In de parkeerbalans wordt aangegeven welke factsheets op dat moment relevant zijn.

Met deze opzet van een parkeerbalans als dynamische rekentool in combinatie met factsheets over verschillende vraagstukken, heeft Almere een product dat zij de komende jaren kan blijven gebruiken voor de ontwikkeling van het gebied.

 

Opdrachtgever: Gemeente Almere
Jaar: 2016-2017