Ten-T: 26 miljard goed besteden

25 februari 2014

De Europese Commissie gaat de komende 6 jaar 26,3 miljard investeren in het nieuwe Trans-European Transport Network (TEN-T). Negen corridors door 28 lidstaten gaan het hart vormen van een transport netwerk, van Schotland tot Istanbul, van de straat van Gibraltar tot Scandinavie. Gedegen analyse gaat de plannen nu verfijnen.

Voor het Directoraat-Generaal voor Mobiliteit & Transport van de Europese Commissie is Goudappel Coffeng, als onderdeel van het consortium Proximare, geselecteerd als analysepartner voor één van de negen corridorstudies. Het betreft de corridor 'North sea - Baltic' die de havens van Helsinki en Talinn (Estland) verbindt met de havens in de Benelux. Samen met onze partners brengen wij de corridor gedetailleerd in kaart, identificeren wij de relevante stakeholders en ondersteunen wij het directoraat-generaal met het samenstellen van een Corridor Forum. Onderdeel van onze analyses zal zijn om de knelpunten te identificeren in de corridor voor alle modaliteiten.

Het consortium Proximare wordt geleid door "Triniti":http://triniti.ee/en/archives/4678 (Estland) en omvat naast ons onder andere Norton Rose Fulbright LLP en IPG Potsdam. Malla Paajanen is de projectmanager. !/media/images/uploads/Foto_proximare.JPG! (gunning van het contract)

Opdrachtgever: Europese Commissie
Jaar: 2014